Välisolerat garage med takskjutport

Vita garageportar på rött hus med vita knutar

Vi vet att det är mycket att tänka på vid val av garageport. Med rätt isolering ökar du till exempel livslängden för ditt garage – och allt som finns där i. Med andra ord är isolering en väldigt viktig aspekt. Kanske till och med den viktigaste när regn, rusk och kalla vintrar härjar. Vi på Garageexperten guidar dig till den bästa garageporten för att isolera ditt garage.

Takskjutport – ett vinnande alternativ

Idag är den mest effektiva vägen att gå för att uppnå så bra isolering som möjligt att montera en takskjutport anpassad för just ditt garage. Rätt mått är en självklar faktor för att minska drag och väta inne i garaget. Men utöver att porten bör vara måttanpassad finns det en rad andra saker att ha i åtanke när du är på jakt efter en isolerande takskjutport – här följer några.

  • U-värde – vad betyder det?

Med U-värdet kan du mäta hur välisolerat någonting är. Ju lägre U-värde, desto bättre. Har du ett varmgarage bör du alltså montera en välisolerad garageport med lågt U-värde för att sätta stopp för värmeförlust och få ditt garage att tackla kalla vintrar.

  • Isoleringstyp – vilken gäller?

Exempel på vanliga isoleringstyper är veckad papp, mineralull, cellplast och polyuteranskum. En takskjutport tätas i regel med det sistnämnda alternativet, även kallat PU-skum. Utöver att porten blir kvalitetsisolerad, får porten med denna typ av tätning en helt annan stabilitet och inte minst tystare gång.

  • Tätlister – ja eller nej?

Om du vill uppnå bästa möjliga isolering är tätlister rätt väg att gå. Tänk dock på att ju bättre isolering du har, desto större krav ställs på ventilationen. För ett garage som ska tåla väder och vind rekommenderar vi en extra gummilist som tätar runt porten – så länge du har koll på att ventilationen fungerar som den ska.

Våra isolerade takskjutportar

Vi vet att pris, färg, mönster, ytskikt och mycket annat spelar in vid val av garageport, men vi vill inte att du ska behöva tumma på funktion och kvalitet för det. Därför är alla våra portar tätade med PU-skum, har ett lågt U-värde och tjocka gummilister över, under och på båda sidor av porten – för att du med din nästa garageport ska kunna uppnå bästa möjliga isoleringsförmåga för ditt garage. Och priset behöver du inte oroa dig över.

Välkommen att scrolla runt för att ta del av vårt utbud av garageportar, eller testa dig fram och anpassa din egen. Har du funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss på Garageexperten – vi står alltid till ditt förfogande.