Ordlista

Ny garageport? Hos oss hittar du motordrivna garageportar i många olika utföranden – redo att beställas online och levereras direkt hem till din dörr. Vill du i stället anpassa din egen garageport ger vi dig möjlighet att kombinera mått, panel, färg, ytskikt och manövrering i en oändlighet. Oavsett vilken väg du väljer att gå lovar vi dig hög kvalitet och säkerhet till marknadens mest konkurrenskraftiga priser.


Bottenlist
Bottenlisten sitter monterad på nedersta panelen i syfte att täta porten ned mot marken.

Dragfjäder
Dragfjädern är till för att avlasta motorn. Vid manuell port underlättar dragfjädern så att porten inte blir lika tung för dig att öppna och stänga.

Gejderskena
Gejderskenorna monteras med vardera L-skena och fästs med konsoler i taket. I dessa skenor löper garageporten uppåt och nedåt.

Gränsläge
Gränsläget är garageportens så kallade ändläge, som talar om hur långt upp och ned garageporten ska gå för att stanna i rätt läge.

Gångjärn
Gångjärnen monteras mellan vardera panel och håller samman garageportens samtliga paneler.

Klämskydd
Klämskyddet finns inbyggt i garagemotorn och gör så att porten stannar och reverserar om något är i vägen för att garageporten ska kunna stängas.

L-Skena
L-skenorna monteras på båda sidor av garageportens dagöppning. I dessa skenor löper garageporten uppåt och nedåt.

Löphjul
Löphjulen monteras vid sidan av panelerna och hjälper porten att löpa uppåt och nedåt.

Motor
Motorn ansluts med en stickpropp till ett vanligt vägguttag om 230V. Motorn är ofta utrustad med en lampa för att lysa upp garaget i samband med parkering.

Motorskena
Motorskenan består ofta av kedjedrift. Här fästs garageportens dragarm för att kunna dra upp och ned porten med hjälp av motorn - som i sin tur monteras i bakkant på motorskenan.


Nödlås
Nödlås monteras i översta portbladet på garageporten - i de fall det inte finns någon separat ingång till garaget. Detta för att du ska kunna öppna garageporten om strömmen har gått.

Skyddsplast
Skyddsplasten sitter på samtliga paneler och bör demonteras före montering. Om du inte tar bort plasten innan montage kan det vara svårt att i efterhand få garageporten helt fri från plast.

Torsionsfjäder
Torsionsfjädern avlastar garagemotorn i rörelse upp och ned. Vid manuell port underlättar torsionfjädern så att porten inte blir lika tung för dig att öppna och stänga.

Trådlös fjärrkontroll
Med en trådlös fjärrkontroll kan du öppna eller stänga porten med ett knapptryck. Vid köp av motordriven garageport medföljer alltid fjärrkontroll.

Trådlös invändig väggknapp
Med en trådlös invändig väggknapp kan du öppna eller stänga porten med ett knapptryck. Knappen monteras på väggen och är ett smidigt alternativ för dig som sällan bär med dig en fjärrkontroll.

Trådlöst kodlås
Med ett trådlöst kodlås kan du öppna eller stänga porten via en personlig kod. Du bestämmer själv med vilken kod du ska kunna öppna och stänga din garageport.

Tätningslist
Tätningslisterna tätar runt om garageporten och bidrar till ett tätt garage med mindre värmeförlust.

Vajerhjul
Vajerhjulen är till för garageportens vajrar och anpassas efter garageportens höjd.

Vajrar
Vajrarna monteras i vajerhjulen. Tjockleken anpassas efter garageportens storlek.