Byta garageport?

Nyrenoverat garage

Vet du med dig att det är dags att byta garageport?

Din nuvarande kanske inte fungerar som den ska? Den kanske ser tråkig och sliten ut? Den kanske till om med är farlig för dig och din familj?
-Lugn, vi hjälper dig!

Garageexperten tillhandahåller portar av hög kvalitet till rätt pris! Man brukar säga att man inte ska snåla när man köper ny säng, för man tillbringar så stor del av sitt liv i sängen. Liknande bör man tänka om den nya garageporten. Hur mycket skall jag använda den? Många lever fortfarande i tanken att det är dyrt med garageport och att motor och fjärrkontroller bara är en lyx få förunnat. Så är inte fallet längre! Garageexperten säljer portarna komplett med motor och kontroller. Du behöver inte köpa till något, alla skruvar och beslag ingår. När du stänger din garageport med kontrollen är porten stängd och låst. Alla våra portar är också fullisolerade och anpassade för vårt nordiska klimat. 50% av vår försäljning är norr om Stockholm, och det är en anledning varför vi säljer så många portar via rekommendationer.

Vi har gedigen erfarenhet av garageportar. Sedan starten 2011 har vi utvecklat kunskap, erfarenhet och upprättat ett brett nätverk inom montage & service.
Efter att 2014 ha slutit avtal med en av Europas största tillverkare så är vi nu också trygga i att leverera matchande dörrar till portarna. Från 2016 levererar vi också aluminiumfönster mm från samma leverantör. Se mer på www.wisniowski.se. Vi arbetar med CE märkta produkter för allas trygghet, och du har alltid garanti på din vara.

Varför skall jag byta garageport?

Ofta finns alla svar framför dig. Rost på fjädrar och beslag, trasiga fjädrar & andra skadade delar. Allt detta resulterar ofta i tråkiga och dyra läxor, om man inte gör något åt det i tid! Ofta kan en sådan detalj som att din port är manuell, få dig att känna ångest varje gång du ska in i garaget. Just att motordriften nu för tiden är så billig och lättillgänglig gör att många byter port. Det tål att upprepas; Portarna från Garageexperten levereras alltid med motordrift och kontroller. 

Vad behöver du tänka på inför bytet av garageport? Utseendet på porten är en viktig faktor. Den ska smälta in med ditt hus i övrigt, samtidigt som den fyller andra visuella funktioner. Ska den vara ribbad eller rutig? Vilken färg? Garageexperten arbetar med ett standardsortiment som består av 13 olika storlekar och 3 olika färger. Kom komplement till detta kan vi ta fram måttbeställda portar i ett hav av färger. Med andra ord, vi löser din port precis som du vill ha den! Läs mer om detta genom att klicka ”här” (länk specialmått)

Fönster

Skulle man vilja ha fönster i garageporten så fungerar detta alldeles utmärkt. Ring oss på 010-330 20 21. Fönstren är 2-glas (plast). Det finns både fördelar och nackdelar med fönster i garageporten.

Fördelar

En stor fördel är att det blir mycket ljusare i garaget med ytterligare en ljuskälla.

Nackdelar

Insyn i garaget.

Kontroller

För att styra garageportens motor så får man alltid med 2 stycken fjärrkontroller i köpet av takskjutsport, skulle man behöva fler fjärrkontroller går det att köpa till. Det är mycket smidigt att installera fler eller ta bort fjärrkontroller från motorn. Med några få knapp tryck på motorn lägger du antingen till eller ta bort fjärrkontroller. Vi säljer även inneknappar och kodlås. Inneknapparna har väldigt lång räckvidd och placeras oftast inne i huset eller i garaget,
då man oftast inte går runt med fjärrkontrollerna i fickan hela tiden. Kodlåset monteras utanför garaget. Med en 3-8 siffrig kod öppnar man och stänger garagedörren. Man kan styra 2 stycken garageportar med kodlåset. Oftast placeras kodlåset mellan garagedörrarna
och man väljer med hjälp av knapparna <— eller —> vilken port som ska öppnas.

Efterbehandling

Man bör med jämna mellanrum se över sin port med olja eller dylikt smörjmedel. Är man efterhållsam med porten och ser att den inte skrapar i skenor eller att fjädrarna rostar så kommer porten hålla livet ut.
Vi rekommenderar att smörja upp med symaskins olja eller silikonspray. Försök att undvika tjockare olja eller fett.
Smörj upp portbeslag , skenor , hjulen och vajer hjul axeln.
Gummilisten ska smörjas med silikonstift eller spray.


Hoppas att du fått bättre koll inför portbytet. Stort lycka till, och tveka inte att ringa på 010-3302021 om du har några frågor!