Nytt garage? Valmöjligheter när du anpassar din egen garageport

Vackra portar till garaget

Att hitta den optimala garageporten för ditt garage utan att tumma på varken design eller funktion kan vara svårt. Vi vet. Därför vill vi ge dig friheten att anpassa din garageport precis så som du vill ha den. Det går utan tvekan att kombinera mått, panel, färg, ytskikt och manövrering i en oändlighet, men för att göra ditt val så smidigt som möjligt går vi på Garageexperten igenom steg för steg – till din nya garageport.

Bredd & höjd – måttanpassa din garageport

Vi vill inte att du ska behöva anpassa ditt garage efter din garageport – när vi smidigt och enkelt kan göra precis tvärtom. Baserat på ditt garage väljer du därmed bredd och höjd för din nya garageport, utan att behöva tänka på resterande mått som till exempel tjocklek. Alla våra portar är nämligen anpassade efter vårt nordiska klimat och består av högkvalitativt PU-skum om 40 mm samt stålplåt. Svårare än så är det inte!

Mönster – välj bredd på paneler

Småpanel, mellanpanel eller helpanel? Oavsett vilket alternativ du väljer kommer panelerna på din nästa garageport med sina horisontella linjer att skapa ett harmoniskt och följsamt intryck. Vi vet att panelerna i första anblick kan uppfattas ganska lika, men vi tycker att de kan skapa väldigt olika intryck. Till exempel tenderar något smalare paneler att skapa mer liv till din garageport. Ja, i sin enkelhet blir småpanelen uppseendeväckande för ögat – medan mellanpanelen ger ett mer klassiskt och stilrent intryck som passar till de allra flesta typer av byggnader. Ligger den moderna och exklusiva stilen dig varmt om hjärtat tror vi att helpanel är rätt väg att gå!

Färg – hitta rätt i RAL-djungeln

Här är valmöjligheterna många. Antingen satsar du på någon av våra populära standardfärger –  vit, svart, grafit eller brun – eller så tar du ut svängarna med valfri RAL-färg. På så vis kan du sätta en personlig prägel på din port eller hitta den färg som smälter in bäst med huset och miljön runt omkring. Du kommer med önskemålen, och vi kommer med lösningen.

Ytskikt – en avgörande finish

Nu är det dags att välja ytskikt! Våra portar tillverkas med svag trästruktur eller helt släta – vilka båda har sina fördelar. Vår genuina trästruktur ger det lilla extra för ögat och tenderar med sin förlåtande yta att hålla sig snygg under en längre tid. Väljer du i stället en slät yta kan vi lova dig en sober och stilren design för din port.

Manövrering – vardagslyx med motor

Sist men inte minst – manövrering. Här får du välja mellan manuell manövrering med lås eller motordrift. På senare år har motordrift mer eller mindre blivit standard, vilket inte är så konstigt med tanke på bekvämligheten det medför. Väljer du en motordriven garageport följer två fjärrkontroller med, så att du kan njuta lite extra mycket av att inte behöva kliva ur bilen när snön och kylan krupit sig på.

Har du funderingar kring mått, färg eller andra valmöjligheter när du ska anpassa din garageport? Varmt välkommen att kontakta oss på Garageexperten – vi står alltid till ditt förfogande.