Skapa ordning i garaget med garageinredning

Kvinna sorterar i en kartong som ligger i en trälåda

Vi mår ofta bättre av välstädade och organiserade rum – och garaget är inget undantag. Därför delar vi på Garageexperten här med oss av hur du kan skapa ordning och reda i garaget med garageinredning och vad du bör tänka på innan inköpet.

En investering väl värd pengarna

Ett garage öppnar upp till väldigt många smidiga förvaringsmöjligheter av föremål som du inte vill förvara i hemmet. Det kan vara allt från cyklar till verktyg och trädgårdsredskap som ska dela på utrymmet tillsammans med bilen. Inte sällan blir det rörigt och till slut blir det svårt att hitta det man letar efter. Med smart garageinredning kan du maximera ytan och skapa ordning och reda i garaget för en ökad trivsel.

Vilken förvaring ska jag välja?

Det finns idag väldigt många olika typer av förvaringslösningar anpassade specifikt för garage. Stängda lådor, öppna hyllplan och hurtsar på hjul är de vanligaste lösningarna, men det blir även allt mer vanligt att installera en fast lösning med diskho för möjlighet att tvätta händerna. Oavsett är det viktigaste att möbeln står stabilt och inte riskerar att välta samt att den är slitstark, speciellt om du planerar att använda garaget som verkstad.

Analysera behovet

Vi rekommenderar att alltid börja med att analysera hur behovet av förvaring ser ut innan du köper din garageinredning. Ska du förvara många stora föremål som cyklar eller gräsklippare eller är mest verktyg med tillbehör? Ibland kan det även vara fördelaktigt med lite extra golvyta, till exempel om du planerar att meka med bilen eller liknande. 

Öppen eller stängd förvaring?

Valet mellan öppen eller stängd inredning för garaget kan tyckas svårt, men det finns argument som kan hjälpa dig att väga för och emot. Stängd förvaring gör utrymmet mer lättstädat och håller borta damm, men vissa personer behöver se föremålen för att inte glömma bort dem. Självfallet är det också en fråga av inredningsstil om man tar hänsyn till det – stängd förvaring skapar ofta ett mer enhetligt intryck.

Glöm inte säkerheten

Oavsett om du planerar att förvara många föremål av värde i ditt garage eller inte känns det tryggt att veta att du har gjort vad du kan för att förhindra inbrott. Våra garageportar från Wiśniowski håller högsta kvalitet och du kan även köpa till ett kodlås för din garageport om du önskar det. 

Vi har lång erfarenhet och hjälper dig mer än gärna med dina frågor och funderingar – tveka inte på att kontakta oss. Välkommen till Garageexperten!