Är en ny garageport en bra investering? Du finner svaret här.

Svart garageport på ett vitt hus med buske framför

Tvekar du på om en garageport verkligen är någonting som är värt att investera i? Här förklarar vi på Garageexperten varför det är en god investering som både höjer funktionaliteten och säkerheten på ditt garage.

Bättre funktionalitet med nya modeller

Det finns flera olika typer av garageportar och för att få ut det mesta av din nya investering är det viktigt att välja den som bäst möter dina behov. Den allra populäraste modellen av garageportar idag är takskjutportar som smidigt rullar rakt upp i taket. Tack vare detta kan du maximera ytan inuti garaget – till skillnad från slagportar och vipportar som tar upp mer plats vid öppning och stängning. Takskjutportar levereras ofta med en inbyggd motor som låter dig styra porten helt via anslutna fjärrkontroller eller en knapp på väggen intill din port. Du slipper därmed den ibland omständliga manuella hanteringen som krävs med andra modeller.

Gör ditt garage till en säker plats

Med en ny garageport minimerar du risken för problem orsakade av exempelvis gamla och rostiga skruvar. De allra flesta väljer en motoriserad takskjutport när de köper en ny garageport – en stor fördel för barnfamiljen eftersom risken för olycksfall minimeras i jämförelse med exempelvis en tipport.

Tack vare att porten förflyttas i en rak bana upp mot taket behöver du heller inte oroa dig för att porten ska slå i bilen eller skada andra värdefulla föremål. Moderna garageportar är dessutom bättre skyddade mot inbrott än äldre, mer utdaterade modeller.

Höjer värdet på ditt hus

En ny och fräsch garageport är en enkel investering som kan höja värdet på ditt hus utifrån flera olika aspekter. Moderna takskjutportar med en inbyggd motor och medföljande fjärrkontroller eller knapp är väldigt attraktivt idag och kan intressera potentiella köpare. Att det höjer säkerheten och ger husets utseende ett lyft är även det faktorer som kommer att höja husets värde.

Vi är experter på Garageportar och kan hjälpa dig att hitta rätt lösning för just ditt garage. Tveka inte på att kontakta oss med dina frågor och funderingar.