Så förlänger du livslängden på din garageport

Nyrenoverad garageport

En garageport är en investering som troligtvis kommer att hålla i många år framöver. Med hjälp av enkla medel kan du förlänga hållbarheten på din garageport ytterligare. Läs vidare så delar vi på Garageexperten med oss av hur du bäst underhåller din garageport.

En hållbar investering

När du köper en garageport från Garageexperten gör du en hållbar investering som kommer vara användbar en lång tid framöver. Vi arbetar med leverantören Wiśniowski, som tillverkar CE-märkta garageportar av hög kvalitet som i stort sätt är underhållsfria. Tack vare detta kan vi alltid erbjuda en produktgaranti på två till fem år, men genom att regelbundet underhålla din port kommer din garageport att hålla mycket längre än så.

Förläng livslängden med enkla medel

Att underhålla din garageport behöver inte vara ett stort projekt – men det kommer göra stor skillnad för dess livslängd. Vi rekommenderar därför att minst två gånger per år avsätta en stund för att ge din garageport lite kärlek.

Tvätta din garageport

Ett av de viktigaste, men också ett av de enklaste, sätten att underhålla din garageport är att hålla den fri från smuts och skadliga partiklar. Oftast räcker det att torka av din port med ljummet vatten och en trasa, men om den är väldigt smutsig kan du med fördel använda någon form av rengöringsmedel. Hur ofta du behöver rengöra din garageport beror på hur trafikerat ditt bostadsområde är. Boende på västkusten kan behöva rengöra sin port lite oftare då allt salt i luften kan orsaka korrosion. Vi rekommenderar generellt att du tvättar din garageport 1-4 gånger per år. 

Miljövänligt rengöringsmedel

Blanda en del ättika med fyra delar vatten i en sprayflaska och tillsätt några droppar diskmedel eller såpa. Du har nu ett miljövänligt rengöringsmedel som enkelt löser upp fett och tar bort ingrodd smuts från din garageport. 

Underhåll

Gör en generell översyn och gå igenom alla skruvar och bultar för att kolla så att allting sitter som det ska. Titta även så att inga fjädrar eller infästningar sitter löst. Vi rekommenderar att använda ett smörjmedel på din garageports alla rörliga delar samt på fjädrar och lager. Skulle det vara så att du upptäcker några defekter kan du kontakta oss för vidare rådgivning.

Lackbehandla

Om du bor i ett väldigt trafikerat område kan din garageport skadas av flygrost. Det är stoft eller partiklar som innehåller järn och som sätter sig på din garageport. För att förebygga detta kan du behandla din port med till exempel bilvax. 

Har du frågor eller funderingar kring garageportar? Vi står alltid till ditt förfogande – hör av dig på telefon eller skicka ett meddelande så hjälper vi dig. Varmt välkommen till oss på Garageexperten!