Byta garageport? Tips vid montering av ny garageport

Montering av en ny garageport från Wisniowski

Oavsett om du ska byta ut din gamla garageport eller bygga ett helt nytt garage från grunden kommer du snart att ställas inför att behöva montera din nya garageport. Kanske väger du mellan att montera garageporten själv och att anlita ett proffs? Vi på Garageexperten ger dig några saker att tänka på före, under och efter utfört arbete – för att vägleda dig till hur montaget av din nya garageport ska gå till.

Garagets bredd, höjd – och lutning?

Ett gediget förarbete lägger grunden till ett garage med lång livslängd. Det är därmed viktigt att allt blir rätt från början, redan innan du påbörjar monteringen av din nya garageport. Så hur ska du gå tillväga? Se till att vara noggrann med alla mått och anpassa sedan din nya garageport därefter. Normalt krävs 100 millimeter utrymme mellan portöppning och garagets vardera innervägg samt 90, 140 eller 200 millimeter mellan portöppningens överkant och garagets innertak. För en optimal montering bör porthålet vara lika stort som själva garageporten. Se även till att väggar och golv inte lutar – detta kan du smidigt kontrollera med ett vattenpass.

Väder, vind och tidsåtgång – rätt läge för portmontage?

För många år sedan monterades de allra flesta garageportarna under våren och sommaren för att vädret inte skulle ställa till med besvär. Men denna begränsning är idag ett minne blott. Nu för tiden monteras alla garageportar inifrån och du behöver därmed inte låta dina garagedrömmar styras av vädrets makter. Men oavsett säsong behöver du avsätta tid. Vi brukar säga att arbetet tar upp till två dagar. Om du har kunskap inom området kan du med säkerhet bemästra montaget på egen hand, men det är alltid en bra idé att ta hjälp av någon. Saknar du möjlighet att utföra arbetet på egen hand rekommenderar vi dig att anlita ett proffs. Vi på Garageexperten har egna montörer och ett stort nätverk av betrodda samarbetspartners runt om i landet – redo att hjälpa dig.

Garanti – vad gäller?

Om du planerar att utföra arbetet på egen hand gäller endast den så kallade produktgarantin, vilket gör att höga krav ställs på ditt montage samtidigt som ansvaret faller på dig. Om du däremot anlitar ett proffs till att montera din nya garageport får du en garanti även på själva montaget.

Att montera en garageport själv kan kännas svårt, men det är långt ifrån omöjligt! Vi på Garageexperten skickar alltid med tillhörande monteringsanvisningar, för att du ska känna dig trygg i att montera din nya garageport på egen hand. Önskar du att anlita ett proffs? Välkommen att kontakta oss – vi står alltid till ditt förfogande.