Manuell garageport eller med motordrift och fjärrkontroll?

Garageport och garageuppfart till rött hus

Mitt i valet och kvalet när det kommer till att beställa den nya garageporten ställer man sig frågan – ska jag välja en garageport med motor eller en utan? För många är det inget snack om saken: med motor. Enligt oss på Garageexperten finns det några självklara fördelar med att ha en automatisk garageportsöppnare:

  • Säkerheten. En motordriven garageport från en erkänd leverantör är tack vare sin konstruktion väldigt svår att bryta upp utifrån. Majoriteten av garageportarna som tillverkas idag låser sig själva efter fullbordad stängning. Det finns alltså ingen risk för att du lämnar porten olåst när du åker till jobbet stressad.

    Ur ett annat säkerhetsperspektiv är den motordrivna garageporten också att föredra: det barnsäkra. Sannolikheten att ett barn skulle göra sig illa i samband med automatisk öppning och stängning är väldigt liten, i jämförelse med en garageport som hanteras manuellt.

  • Komforten. Att öppna garageporten med fjärrkontroll eller väggknapp är enligt oss på Garageexperten och tusentals garageägare en mycket praktisk och bekväm vardagslyx i förhållande till den låga kostnaden. Vi kan alla komma överens om att det är skönare att använda en fjärrkontroll till garageporten när man långsamt rullar in på uppfarten, istället för att behöva gå ut i blåsiga minusgrader och öppna den manuellt. För ytterligare bekvämlighet kan du ha flera fjärrkontroller och därmed lämna en i bilen om du önskar – eller varför inte en väggknapp inuti ditt garage på ett passande ställe?

  • Hälsan. I och med den automatiska garageportsöppnaren slipper du öppna – i många fall tunga – portar för hand. Detta sparar på din egen hälsa men också på din garageports livslängd. Tack vare motorn och dess mjuka öppning och stängning minskar slitaget på din garageport.

Har du ytterligare funderingar kring att välja garageport? Välkommen att höra av dig med dina frågor – oavsett om du tänker köpa eller bara söker kunskap.

Vi hjälper gärna till!