Så kan du förhindra inbrott med rätt garageport

En person som går runt i ett öppet garage

Har du ett garage som du inte känner dig trygg med? Kanske har garaget en gammal sliten slagport? Är du orolig för att du ska drabbas av inbrott i ditt garage? Vi är många som förvarar diverse prylar i garaget – både dyra men också saker med högt affektionsvärde. Ett garage med äldre eller omodern garageport kan ge ett guldläge för inbrottstjuven. Men ligger du steget före så är det möjligt att förhindra inbrott i ditt garage. Läs vidare så berättar vi mer! 

Slipp oron över inbrott

Att drabbas av inbrott är aldrig roligt. Ännu jobbigare blir det om du blir av med en massa prylar som du håller kära eller som har ett högt värde. Garaget är ändå en utmärkt plats för förvaring när man vill ha mer utrymme och plats i boningshuset. Det är synd att inte nyttja utrymmet i garaget på grund av rädsla och oro för en eventuell inbrottsrisk.  

Minska risken med en högkvalitativ garageport

Det finns flera saker du kan göra själv för att minska risken att drabbas av inbrott i ditt garage. Du kan till exempel sätta upp belysning med rörelsedetektorer, ett smidigt sätt att skrämma bort oinbjudna gäster. Även om många inbrottstjuvar väljer bort hus med lampor  finns det kanske en och annan som ändå väljer att försöka göra inbrott. Då är ett annat sätt att minska risken att byta ut din garageport till en högkvalitativ port med motor. En motordriven garageport är alltid låst när den är nere. Och när tjuven upptäcker att det är en garageport med motor är chansen större att de vänder om. För en tjuv är tid viktigt, ju snabbare de kan bryta sig in desto mer attraktivt blir just ditt garage. Det är därför du ska försöka göra det svårare, krångligare och mer otillgängligt för tjuven att ta sig in i just ditt garage.

Att använda en garageport med motor innebär också att du aldrig behöver fundera över om du låste garaget eller inte. En manuell garageport däremot kan vara stängd men ändå upplåst. Du slipper således vända tillbaka om du blir osäker på om du har låst eller inte. 

Fler tips för bättre säkerhet

Andra bra tips som kan skrämma bort tjuvarna du kan ha med dig när du ser över säkerheten i ditt garage är: 

  • Lås – se till att eventuell sidodörr och eventuella fönster också har ordentliga lås. 
  • Larm – fundera över om du vill ha ett larm i garaget. Antingen ett som är kopplat till en säkerhetsfirma eller ett som ger ifrån sig ljud om någon försöker bryta sig in. 
  • Belysning med rörelsesensor – installera belysning med rörelsesensor.
  • Ta hjälp av grannarna– ska du iväg på semester? Be grannen parkera på din uppfart eller i ditt garage så är det inte lika uppenbart att ingen är hemma.
  • Undvik växtlighet – se till att inga skymmande buskar eller annan växtlighet att gömma sig i finns för nära garaget.

Hos oss på Garageexperten har vi flera högkvalitativa modeller av motordrivna garageportar – utmärkta ur ett säkerhetsperspektiv. Vill du ha svar på frågor och funderingar kring säkerheten för våra garageportar? Tveka inte – kontakta oss redan idag.