Ska jag köpa en stor eller två mindre garageportar?

Vit port till garaget

En garageport är en investering som kommer att vara med dig och ditt hus i många år framöver och det är viktigt att den är anpassad efter just dina behov. I det här inlägget går vi på Garageexperten igenom för- och nackdelarna med en enda stor respektive två mindre portar, så att du kan vara säker i ditt val av garageport. 

Se till garagets användning

Om du väljer mellan en bred garageport eller två mindre garageportar är det viktigt att fundera på hur garaget kommer att användas. Har ditt hushåll två bilar så rekommenderar vi dubbla garageportar, så att varje bil får gott om utrymme att köra in med. Med dubbla garageportar minimeras även risken att bilarna parkeras för nära varandra och får skador av bildörrar som öppnas och stängs.

Om du däremot vill kunna parkera en bil i mitten av garaget för att till exempel tvätta eller meka med den så kan en enda bred garageport vara ett bättre alternativ. Det är då smidigt att köra ut den andra bilen och ha gott om plats över till den aktuella bilen. 

Stil- och designskillnad

Självklart kommer valet mellan en enkel och en dubbel garageport att innebära en viss skillnad i utseendet. Eftersom en garageport är något som kommer att vara kvar en lång tid framöver är det därför viktigt att du och din familj är säkra på vilken stil ni vill ha och vad som passar just ert hus. Oavsett vad ni väljer går det självklart att anpassa designen med fönster och matchande sidodörr. 

Skillnad i pris

Prisbilden mellan två garageportar eller en enda bred skiljer sig oftast inte många hundralappar åt. Dessutom ingår alltid motor oavsett storlek när du köper garageportar från oss på Garageexperten, något som annars kan vara ett dyrt inköp till den bredare och tyngre porten. 

Om ditt garage är isolerat och uppvärmt kan det dock vara bra att ta hänsyn till kostnaderna för uppvärmning. En stor garageport kommer vid portöppning att släppa ut mer värme än om du bara hade öppnat en av de mindre garageportarna. Av denna anledning rekommenderar vi även att ha en sidodörr in till garaget, så att du slipper öppna porten varje gång du ska hämta verktyg eller ställa in cykeln. 

Har du frågor eller funderingar kring valet av garageport? Vi står alltid till ditt förfogande – hör av dig på telefon eller skicka ett meddelande så hjälper vi dig att hitta en garageport för just dina behov. Varmt välkommen till oss på Garagexperten!